Nieuws

Nieuwsbrief

29-04-2014

 

  Lisette Werter Groep

Lisette Werter Groep

Volg ons
 
  25 april 2014  
 
In deze editie:

Platform leermiddelen 2020
Nova College
Kinderboekhandel Madelief
Logistieke mogelijkheden
Contact

 

Platform leermiddelen 2020
Van folio naar digitaal is op alle fronten in discussie. De eerste successen zijn geboekt (digitale content keten MBO), maar we zijn er nog lang niet. Tijdens het traject wijzigt er van alles. Zowel inhoudelijk (methodiek) als de vorm van aanleveren (techniek) maar ook het gebruik. Dit neemt niet weg dat we absoluut niet moeten en kunnen wachten op alle nieuwste ontwikkelingen die nu weer op de tafel van de architect liggen.

Daarom heeft de Lisette Werter Groep het initiatief genomen om te komen tot het formuleren van een einddoel, en met name een opzet gemaakt om te komen naar dat doel. Vanuit de vele geledingen uit het onderwijs, het ministerie en de vele externe partijen rond de digitale content is veel informatie inmiddels beschikbaar. Maar “HOE” kom je nu van folio naar digitaal. De dagelijkse praktijk lijkt hierin nog niet zo eenvoudig te realiseren, dit kan namelijk niet in één stap. Samen met onze partner RICOH hebben wij binnen het platform leermiddelen 2020 een ontwikkeling neergelegd waarin gefaseerd stap voor stap uw uitrol wordt weergegeven. Niet alles in één keer, maar stapsgewijs op uw tempo deze ontwikkelingen invoeren. Uiteraard gezien alle nieuwste ontwikkelingen met onderweg waar nodig bijsturing in de richting van de uiteindelijke uitvoering en implementatie.

Het “platform leermiddelen 2020” gaat uit van een 100% regie bij u als onderwijsinstelling en verder een totale outsourcing van uitvoering, implementatie en organisatie. Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op.

 
 

Nova College
Deze maand ondertekende het Nova College een samenwerkingsovereenkomst en bezegelde daarmee de samenwerking voor de komende drie jaar. Dit na een succesvol pilot jaar waar met name de ontsluiting van de digitale content via het portal van de school werd gerealiseerd. Een verademing voor met name de studenten en docenten van het Nova College die zonder al te veel inspanning gebruik kunnen maken van studeren en les geven via single sign on.  

Het samenwerkingsverband levert het Nova College vele voordelen op in tijd en de student een ideale vorm van one stop shopping. De kracht van samenwerking en het oplossen van alle problematiek rond leermiddelen en inningen zijn de belangrijkste wapenfeiten waarom het Nova College zich voor een langere termijn wilde binden aan de Lisette Werter Groep organisatie. Hierdoor is het Nova College verlost van deze uitvoering terwijl het wel de regie in handen heeft. “Onze mensen kunnen zich nu bezig houden met het primaire proces en dat blijft toch lesgeven en het coachen van onze studenten” aldus Ed van den Berg.  

Onderstaand tekenen de heren Ed van den Berg (lid College van Bestuur Nova College) en Joan Peerdeman (Algemeen Directeur Lisette Werter Groep) het meerjarige contract.

 
 

Kinderboekhandel Madelief
Per 1 maart 2014 heeft de Lisette Werter Groep Kinderboekhandel Madelief in haar groep opgenomen. Dit betekent dat de dienstverlening van de Lisette Werter Groep zich uitbreidt met advisering over en levering van kinderboeken aan het basisonderwijs. Hierbij is het ontzorgen van basisschoolleerkrachten ons primaire doel.

Kinderboekhandel Madelief wordt binnen de LWG geleid door Charlotte de Lannée de Betrancourt. Zij houdt zich bezig met het verzorgen van aantrekkelijke en uitdagende leesbibliotheken op scholen. In de praktijk betekent dit het saneren van verouderde collecties, samenstellen van advieslijsten, opzetten van complete nieuwe collecties, opzetten van Makkelijk Lezen Pleinen etc.

Leesbevordering op basisscholen begint immers met een goede collectie kinderboeken. Daarbij wordt ook online de aansluiting gemaakt, door per school een webshop te bieden die aansluit bij de eigen leesbibliotheek. De vernieuwde website hiervoor is inmiddels volop in ontwikkeling.

 
 

Logistieke mogelijkheden
In onze huidige magazijnen en distributiecentra genieten wij al jarenlang van de voordelen  van  het volledig  geautomatiseerde Lions systeem (speciaal voor de individuele kleinschalige distributie).

Snel kunnen leveren is een pre maar steeds vaker komen er andere belangrijke punten naar voren. Hierbij valt te denken aan; levering per budget houder, levering over de drempel in de kast of op een kantoor (en niet door een willekeurige koerier op de deurmat laten vallen), gecombineerde (digitale) rekening, levering van eigen producten.

Lisette Werter Groep kan uw partner hierin worden. Uiteraard door het leveren van goederen en diensten maar ook door het on stock houden van uw eigen briefpapier, enveloppen en noem maar op. Ook de kleine en middelgrote schoolorganisaties op elk niveau  kunnen  profiteren van onze geavanceerde technologie en gestroomlijnde proces.

 
 

Contact
Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen? Of wilt u graag even contact? Mail naar verkoop@lisettewertergroep.nl en/of neem contact op via 040 – 235 9000 en wij helpen u graag.
 
 

   
 
  www.lisettewertergroep.nl | info@lisettewertergroep.nl  
  Alkmaar | Eindhoven | Breda | Geleen | Heerhugowaard | Hoorn | Obdam  
Zoeken
A A Print

School, docent of werkgever?

Klik hier om in te loggen

Nog geen inloggegevens?

Klik hier om een account aan te maken

Klantenservice

Heeft u vragen? Onze klantenservice
staat altijd voor u klaar!